nieuws

Nominaties Open Oproep Gezinsappartementen

Architectuur

De gemeente Rotterdam lanceerde in samenwerking met Architectuur Lokaal in het najaar van 2015 de oproep voor een visie voor een nieuwe vorm van gezinsappartementen in de stad. Uit de 347 inzendingen zijn vijf inzendingen geselecteerd om hun visie verder uit te werken tot een voorstel tot een concreet plan voor een kavel op de hoek Kratonkade en Loods Celebex op de Lloydpier in Rotterdam Delfshaven.

Nominaties Open Oproep Gezinsappartementen

De geselecteerde inzenders van de visies en hun teams zijn: Job van der Veer, Laurens Boodt, Jasper Baas, Gundula Cordes en Immanuel Fäustle. Zij gaven hun visie op de ontwikkeling van gezinsappartementen in een complex van 6 tot 10 bouwlagen, met parkeren op eigen terrein. Een specifieke locatie voor het wooncomplex was in de eerste ronde van de prijsvraag nog niet bekend. De uiteindelijke winnaar ‘wint’ een grondreserveringsovereenkomst voor de kavel en daarmee de kans om het plan daadwerkelijk te realiseren.

De termijn voor de uitwerking van de geselecteerde visies sluit op 26 augustus 2016. In oktober 2016 maakt de gemeente Rotterdam de winnaar van de prijsvraag bekend. Dan worden alle inzendingen gepubliceerd en maakt de gemeente het juryrapport openbaar.

Reageer op dit artikel