nieuws

Mini-woonboot door Daniel Durnin

Architectuur

Ooit gedroomd van een eigen woonboot? Met het ontwerp van Daniel Durnin komt deze dichterbij, al is het misschien niet het ontwerp dat je voor ogen hebt. Durnin, afgestudeerd aan de Royal College of Art, maakte een woonboot in een formaat dat je meeneemt achter je fiets. Het is licht, klein en niet onbelangrijk, het drijft.

Mini-woonboot door Daniel Durnin

Het ‘Waterbed’ is opgevat als een tent op water. Door zijn kleine formaat is hij bedoeld voor een, hooguit twee, personen om te zitten of te liggen. Het onderkomen herbergt zelfs een kleine tafel om thee of snacks te maken.

 Danien Durnin Waterbed - Mobiel woonbootje 

 Danien Durnin Waterbed - Mobiel woonbootje 

 Danien Durnin Waterbed - Mobiel woonbootje 

Het idee ontstond bij de ontwerper door de overvloed van waterwegen in en rond Londen. Na een dag fietsen is het makkelijker om het bootje het water in te laten glijden dan het opzetten van een tent op het land. De muren van de micro-woonboot zijn gemaakt van gemakkelijk hanteerbaar canvas en oprolbare ramen.

 Danien Durnin Waterbed - Mobiel woonbootje

 Danien Durnin Waterbed - Mobiel woonbootje

Reageer op dit artikel