nieuws

De Meelfabriek, nieuwe hotspot van Leiden

Architectuur

De monumentale Meelfabriek ‘De Sleutels’ wordt getransformeerd. Het complex ondergaat, naar een ontwerp van Bart Akkerhuis, een wijziging en wordt een nieuwe hotspot voor Leiden voor wonen, werken en voor recreatie. Piet Oudolf gaat de tuin ontwerpen.

De Meelfabriek, nieuwe hotspot van Leiden

Het voormalige Molengebouw & Riffellokaal krijgen 27 lofts. Het gebouw wordt gekenmerkt door een staalstructuur die zichtbaar blijft in de lofts. Sommige lofts hebben plafonds van 5 meter hoog. Op de begane grond van beide monumentale gebouwen is ruimte voor bijzondere winkels en horeca.

Meelfabriek Leiden 

De nieuw te bouwen Singeltoren wordt 45 meter hoog en krijgt een moderne, strakke detaillering van beton, glas en aluminium voor de 32 appartementen die de toren gaat herbergen. In het voormalige Silogebouw begint Arjen van den Hof van Vondel Hotels een hotel met negentig kamers.

Het oude directiekantoor en poortgebouw worden geschikt gemaakt voor creatieve bedrijven. In het voormalige ketelhuis kunnen straks onder meer seminars, workshops en exposities plaatsvinden. Ook komt hier een intiem filmhuis.

 

Reageer op dit artikel