nieuws

Ard Hoksbergen, held van de maart editie

Architectuur

Architectuur van scholen is opgeschoven van gebouwen met veel licht in de klas is, geen afleiding van buiten en een duidelijk onderscheid tussen leren en ontspanning naar open klaslokalen, speelplaatsen en toegangspoorten. Naast gevestigde namen dient zich ook een nieuwe ondernemende generatie aan die begint bij te dragen aan de ontwerpcultuur. In de maart editie van de Architect komt de jonge architect Ard Hoksbergen aan het woord. Hij werkt aan zijn eerste schoolproject en vertelt wat daaraan voorafging en mogelijk op zal volgen.

Ard Hoksbergen, held van de maart editie

Ard Hoksbergen (1981) rondde na Bouwkunde in 2011 de opleiding Architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam af. Nadat hij met zijn afstudeerproject de Archiprix 2012 won, richtte hij in 2012 zijn eigen architectenbureau op. Zijn eerste architectuurontwerp, een school in Amsterdam, gaat binnenkort in uitvoering. Met de Belgische architectuur deelt Hoksbergen de fascinatie voor de schoonheid van het alledaagse.

“Het is in mijn ogen een misvatting dat een school per se kleurrijk moet zijn. Dat hoeft echt niet; de kinderen geven hun gebouw straks kleur.”

Reageer op dit artikel