nieuws

Herengracht Industrie Prijs 2016 gestart

Architectuur

De inschrijving voor de Herengracht Industrie Prijs 2016, H.I.P. is gestart. De prijs wordt uitgereikt aan een architect of interieurarchitect voor een in Nederland gerealiseerd interieurproject dat tussen 14 april 2014 en 14 april 2016 is opgeleverd.

Herengracht Industrie Prijs 2016 gestart

Voor inzendingen komen in aanmerking: interieurs in nieuwbouw-, renovatie-, transformatie- en herbestemmingsprojecten. De jury, bestaande uit Cees Dam (voorzitter), Anne van der Zwaag, Joep van Lieshout, Rutger van Oldenbeek en Madeleine van Lennep, beoordelen de projecten op authenticiteit, originaliteit, innovatie en daarnaast avontuur. Ook wordt gekeken of de verschillende onderdelen van een ontwerp/interieur een samenhangend geheel vormen. Daarbij worden onverwachte kwaliteit en de toepassing van gerenommeerde kwaliteitsmerken in hoge mate gewaardeerd. Ook de beoogde levensduur van een project en verantwoord materiaalgebruik zijn voor de jury van belang.

Inschrijven kan tot donderdag 14 april aanstaande. De prijs wordt op 16 juni op de Herengracht in Amsterdam uitgereikt.

Meer informatie

Reageer op dit artikel