nieuws

Gouden Piramide 2016 inschrijving is gestart

Architectuur

De Gouden Piramide 2016 voor architectuur is gestart. De inschrijving sluit op vrijdag 11 maart 2016. Juryvoorzitter Floris Alkemade nodigt opdrachtgevers die inspireren met een vernieuwend en gedurfd project uit, zich in te schrijven voor deelname aan de Rijksprijs. In aanmerking komen particulieren, instellingen, bedrijven, woningcorporaties, overheden en ontwikkelingscombinaties. Architecten worden nadrukkelijk uitgenodigd excellente opdrachtgevers voor te dragen.

Gouden Piramide 2016 inschrijving is gestart

Rijksbouwmeester Floris Alkemade is voorzitter van de jury, Peter Paul Witsen secretaris. Beiden zijn zonder stemrecht. Binnenkort worden de overige vijf juryleden voor 2016 bekendgemaakt.

De Gouden Piramide gaat afwisselend over architectuur en gebiedsontwikkeling. In 2016 is het de beurt aan de architectuur: een ruimtelijk project met de schaal van het gebouwde object of het aangelegde terrein. Denk bijvoorbeeld aan een gebouw of gebouwencomplex, een brug, een plein, een erf of een park. Het kan om nieuwbouw gaan, maar ook om herontwikkeling, renovatie of tijdelijk gebruik. Het project moet in 2014 of 2015 zijn opgeleverd.

De prijs bestaat uit een trofee, een plaquette en een bedrag van 50.000 euro. De beste projecten worden beschreven en geïllustreerd in een boek en er wordt een documentaire gemaakt over de genomineerde opdrachtgevers en hun project.

Alle opdrachtgevers die inspireren met een vernieuwend en gedurfd project komen voor de prijs in aanmerking, alleen de rijksoverheid zelf is uitgesloten. Het project dient in Nederland te zijn gerealiseerd. Meer informatie vind je op de website van de Gouden Piramide.

 

Reageer op dit artikel