nieuws

Bouwen buiten de landsgrenzen

Architectuur

Ruim voor de crisis verscheen het boek ‘Verkenning van de Nederlandse architectuurpraktijk’, geschreven door Juriaan van Meel en Leon Teunissen. Alijd van Doorn gebruikt het thema globalisering uit deze publicatie als toetssteen voor de bouwpraktijk van tegenwoordig. Zij onderzoekt hoe de internationalisatie van Nederlandse bureaus zich ontwikkelt en of er nog onbenutte kansen voor hen liggen.

Bouwen buiten de landsgrenzen

Op basis van een interview met Mathias Lehner maakt ze de stand van zaken op. Bij zeven architectenbureaus die ondernemen in het buitenland analyseerde ze de uiteenlopende redenen om te gaan bouwen in het buitenland. Het betreft overigens niet alleen de grote bureaus; ook ‘unusual suspects’ als arx, Orange en vmx zijn momenteel behoorlijk actief buiten Nederland.

 

Reageer op dit artikel