nieuws

Agendatip – Aquaplanning

Architectuur

Op dinsdag 9 februari organiseert CASA een bijeenkomst die in het teken staat van Aquaplanning. Een actueel thema, zeker door de ligging van Arnhem op de stuwwal. Maar niet alleen Arnhem kampt hiermee, hemelwateroverlast in stedelijk gebied is een landelijk fenomeen. Centrale vraag tijdens de bijeenkomst is dan ook ‘Met welke ingrepen kunnen we de stad weerbaarder maken voor de gevolgen van klimaatverandering en de wateroverlast indammen?’

Agendatip – Aquaplanning

Landschapsarchitecten Anne Martien Lousberg en Daphne van der Wal (Le Far West) hebben onderzoek verricht naar de Arnhemse situatie. Zij zullen een inleiding geven op de problematiek in het algemeen en die in Arnhem in het bijzonder. Stedebouwkundige Dirk Peijpe (De Urbanisten) zorgt voor de nodige inspiratie van buitenaf: zijn bureau heeft inmiddels veel projecten gerealiseerd om steden in binnen- en buitenland ‘rainproof’ te maken.

Stedebouwkundige Gijs Frencken (Gemeente Arnhem) en landschapsarchitect Theo Reesink (Poelmans Reesink Landschapsarchitecten) presenteren in dit kader een actueel project. De Jansbeek, die in het kader van de vernieuwing van de zuidelijke binnenstad weer zichtbaar wordt gemaakt, vormt immers niet alleen stedenbouwkundig de drager van deze herontwikkeling, maar heeft ook een klimatologische functie.

Binnen het jaarthema Plein Public richt CASA zich in 2016 op Arnhems openbare ruimte en de inrichting daarvan. Hoe kunnen we Arnhem nog mooier, groener en toekomstbestendig maken?

Aquaplanning, Hoe voorkomen we dat Arnhem de Rijn indrijft?

Datum: dinsdag 9 februari 2015
Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30
Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord 177
Entree: € 5,-. Studenten en leden van de CASA-Sociëteit gratis
Info: www.casa-arnhem.nl

Reageer op dit artikel