nieuws

MoederscheimMoonen wint opdracht Leuvehavenpaviljoen Rotterdam

Architectuur

Het ontwerp voor het nieuwe Leuvehavenpaviljoen aan de Schiedamsedijk, in het Maritiem District wordt ontworpen door MoederscheimMoonen. Dat is de uitkomst van een architectenselectie die door het bureau is gewonnen. De gemeente Rotterdam ontwikkelt hier het nieuwe paviljoen en wil de buitenruimte herinrichten.

MoederscheimMoonen wint opdracht Leuvehavenpaviljoen Rotterdam

Het nieuwe gebouw gaat de bestaande losstaande paviljoens vervangen en zal onder andere een Haven-Informatiepunt, enkele onderdelen van het Maritiem Museum en horeca gaan huisvesten.

Binnenkort wordt het ontwerptraject gestart om in het eerste kwartaal van 2017 een voorlopig ontwerp aan de buitenwereld te kunnen tonen. De verwachtte oplevering van het gebouw staat gepland voor medio 2018.

 

Reageer op dit artikel