nieuws

Bouwstart Amstel Tower

Architectuur

TBI-onderneming J.P. van Eesteren begonnen met de opbouw van de 100 meter hoge Amstel Tower. De pal naast het Amstelstation (een ontwerp van H.G.J. Schelling) Amstel Station gelegen woon- en hoteltoren wordt gebouwd in opdracht van Provast, naar een ontwerp van Powerhouse Company.

Bouwstart Amstel Tower

De hoogste woon- en hoteltoren binnen de ring van Amsterdam verrijst pal naast het Amstelstation en biedt plaats aan 192 huurwoningen en 7.500 m2 hoteloppervlak (186 hotelkamers). Daarnaast omvat het project een parkeergarage voor 171 auto’s.

AmstelTower door Powerhouse

 AmstelTower door Powerhouse

Direct naast de Amstel Tower komt een ondergrondse parkeergarage. De fundering van de parkeergarage staat los van de woon- en hoteltoren. Het ontwerp van de toren is van Powerhouse Company, de constructeur is IMd. De werkzaamheden aan de Amstel Tower worden in december 2017 afgerond.

AmstelTower door Powerhouse

AmstelTower door Powerhouse

Reageer op dit artikel