nieuws

Openbare Ruimte Kerckebosch bekroond met Falco Award

Architectuur

Kerckebosch Zeist mag zich een jaar lang de beste openbare ruimte van Nederland noemen.Gisteren won het project tijdens het Landelijk Congres Openbare Ruimte in Leeuwarden Kerckebosch Zeist de bijbehorende Falco Award. Het versloeg hiermee de stationspleinen Arnhem en Rotterdam.

Paul Kersten van bureau wUrck voor architectuur, stedenbouw en landschap is met zijn team sinds 2010 betrokken als landschapsarchitect bij Kerckebosch. Kersten: “De award is een beloning voor integrale ontwikkeling stad en natuur, samen met bewoners uit de wijk. In Kerckebosch lopen natuur en bebouwing naadloos in elkaar over. Met energieplein als climax. Dat is pas 100% DuurSaam!”

Kerckebosch wint Falco Award voor beste openbare ruimte

Wijkvernieuwing Kerckebosch Zeist

Kerckebosch wordt de komende jaren vernieuwd. De gemeente Zeist en woningcorporatie Seyster Veste werken samen aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 800 – 1000 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld, waaronder ten minste 45 vrije kavels. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Seyster Veste de Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch B.V. (WOM Kerckebosch B.V.) op. Meer informatie via www.kerckeboschzeist.nl

 

Falco Award

Elk jaar reikt Falco, producent van straatmeubilair, de prijs uit voor de mooiste openbare ruimte van Nederland. Dat kan een mooi park zijn, maar ook een aansprekend plein, gevarieerde winkelstraat of prettige woonwijk. Dit jaar boog de driekoppige jury zich over 3 genomineerden: Arnhem (Stationsplein), Rotterdam (Stationsplein) en het integrale ontwerp van de openbare ruimte van Kerckebosch Zeist.

 

Reageer op dit artikel