nieuws

Plannen TD-gebouw Eindhoven openbaar

Architectuur

De plannen voor het TD-gebouw in Eindhoven zijn vanaf deze week openbaar gemaakt, zo schrijft het Eindhovens Dagblad naar aanleiding van een bericht van de gemeente Eindhoven. De twee concurrerende architectenteams die nog in de race zijn voor de koop van het voormalige kantoor, presenteren hun ideeën op internet.

Plannen TD-gebouw Eindhoven openbaar

De gemeente Eindhoven probeert al enkele jaren om van het gebouw aan de Frederik van Eedenstraat af te komen. Vorig jaar startte een verkoopprocedure waarbij in december twee overgebleven architectenteams bekend werden gemaakt: architectenbureau Diederendirrix met Foolen en Reijs en Stam en De Koning Vastgoed en Bouw aan de ene kant en Piet Hein Eek Architectuur met Iggie Dekkers als architect en Amvest als financier.

Renovatie td-gebouw Eindhoven door Piet Hein Eek architecten Het idee van Piet Hein Eek Architectuur met Iggie Dekker als architect en Amvest als financier

Piet Hein Eek Architectuur

Het team van Piet Hein Eek zegt in een toelichting dat een groot deel van het pand door toekomstige gebruikers zelf is in te richten. Hij vergelijkt het met een vrije kavel waar de eigenaar zelf kan bouwen voor wonen, werken of als tuin, maar dan op verdieping. Aan de Edenstraat en de stadskant komen extra woningen. In de uitgegraven kelderverdieping komen commerciële voorzieningen aan het park als een soort binnentuin.

Voorstel team DiederenDirrix

Team DiederenDirrix met Foolen en Reijs en Stam en De Koning Vastgoed en Bouw presenteert een plan waarin het pand glooiende balkons heeft gekregen. In het gestripte gebouw is plaats voor zo’n 150 woningen. Met de doelgroep, voornamelijk 50+-ers willen de ontwikkelaars in de weer om te kijken welke woningen de meeste behoefte aan is. Op het gebouw komt mogelijk een serie penthouses en een daktuin. Rondom het gebouw is veel ruimte voor groen en voorzieningen. In de ‘plint’ komen voorzieningen zoals een gym en sauna voor gebruikers en bistro/lunchroom met terras.

Reacties

Omwonenden en anderen kunnen hun mening geven via de site van de gemeente. Ook komt er woensdag 3 februari een inloopavond over de plannen, van 19.00 tot 21.30 uur in het Stadhuis De reacties worden verwerkt in een advies aan het college van B en W en wegen mee in het uiteindelijke besluit over de verkoop, in maart.

Bron: Eindhovens Dagblad

Reageer op dit artikel