nieuws

Van Aken Architecten maakt doorstart in afgeslankte vorm

Architectuur

Het Eindhovense architectenbureau Van Aken Architecten, gaat een doorstart maken in afgeslankte vorm. De doorstart wordt mogelijk gemaakt door oud-directeur Jan Neggers. Dat zegt curator Reinoud van Oeijen van Holla Advocaten tegen het Eindhovens Dagblad.

Een groot deel van de in totaal 48 werknemers zal zijn baan verliezen als gevolg van de doorstart. Volgens Van Oeijen zullen ‘ten minste 27 werknemers’ betrokken zijn bij de doorstart.

Op vrijdag 24 juni sprak de rechtbank in Den Bosch een faillissement uit over Van Aken, omdat het niet langer aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen. Van Oeijen sprak toen al de hoop uit op een doorstart. ‘Van Aken Architecten heeft een goede naam met aansprekende projecten en een mooie orderportefeuille’, zei hij destijds tegen het ED. ‘Ik kan me niet voorstellen dat er in de markt geen belangstelling bestaat om dit bureau voort te zetten.’

Van Aken Architecten was voor het faillissement een van de grotere architectenbureaus in Nederland. Het bureau is opgericht in 1979 en is actief op het gebied van stedenbouw, architectuur en interieur. Het heeft onder meer ASML als belangrijke klant.

Reageer op dit artikel