nieuws

Van Aken Architecten failliet verklaard

Architectuur

Van Aken Architecten uit Eindhoven is failliet verklaard. Dat blijkt uit een melding van de rechtbank Oost-Brabant. Met zo’n vijftig werknemers is Van Aken een van de grotere architectenbureaus van Nederland. Het Eindhovens Dagblad (ED) meldt dat de activiteiten voorlopig worden voortgezet, in afwachting van een doorstart.

Curator Reinoud van Oeijen ziet goede mogelijkheden voor voortzetting van het hele dan wel een gedeelte van het bureau. “Van Aken Architecten heeft een goede naam met aansprekende projecten en een mooie orderportefeuille. Ik kan me niet voorstellen dat er in de markt geen belangstelling bestaat om dit bureau voort te zetten”, citeert het ED hem.

Van Aken tekende onder meer voor de ontwerpen van de Kennedytoren in Eindhoven, woontoren Westpoint in Tilburg en de Arenatoren in Amsterdam.

 

Reageer op dit artikel