nieuws

Stadstuin Overtoom wordt vervolgd

Architectuur

De succesvolle formule van het CO-Green bij Stadstuin Overtoom krijgt een vervolg. In aansluiting op het woonblok de Aardetuin wordt, tussen de Jan Tooropstraat en het spoor, door het samenwerkingsverband Eigen Haard, ERA Contour, Oranje en KOW een wooncomplex met 98 huurwoningen ontwikkeld.

Stadstuin Overtoom wordt vervolgd

Al het goede van CO-Green Stadstuin Overtoom wordt ook bij Spoorstrook Zuid XL toegepast. Zo wordt door de vergaande ketenintegratie geld en tijd bespaart, dat wordt ingezet om duurzame maatregelen te realiseren.

KOW Stadstuin
Overview Spoorzone XL met woningtypes in aansluiting op Stadstuin Overtoom

Ook wordt de ‘bouwstenen methodiek’ van Stadstuin Overtoom toegepast om op een efficiënte manier het blok samen te stellen met verschillende woningtypes in verschillende prijsklassen. Met maisonnettes aan de straat, galerijwoningen daarboven en op de hoeken kleinere studio’s. De plint aan de Jan Tooropstraat is geschikt voor commerciële functies en woon/werkwoningen. Parkeren vindt net als bij de Aardetuin plaats op het maaiveld onder een semi-open dek. Het complex wordt alzijdig ontworpen met elementen uit de architectonische toolbox.

KOW Delft
Impressie overview in noord-westelijke richting

Momenteel werkt KOW in BIM met het ontwerpteam in volle vaart aan het ontwerp, met een geplande start bouw in het eerste kwartaal van 2017.

 KOW Spoorzone XL Delft Aanzicht zuidgevel en oostgevel

Reageer op dit artikel