nieuws

de Architect Business digimagazine uit

Architectuur

Vandaag, woensdag 29 juni om 13 uur, lanceert de Architect een nieuw digimagazine, de Architect Business. Het eerste digitale exemplaar is zojuist overhandigd aan Floris Alkemade, Rijksbouwmeester en directeur FAA en Jeroen van Schooten, oud-voorzitter BNA en architectdirecteur van Team V Architectuur. Floris Alkemade zei dat een beter inzicht in de ondernemende kant van de architectuur de architect een stevigere positie zal geven in het wonderlijke krachtenspel dat de bouwproductie bepaalt. ‘Naïviteit op dit punt is levensgevaarlijk gebleken, goed dat dit magazine daar nu verandering in probeert te brengen.’

de Architect Business digimagazine uit

Met dit nieuwe digitale magazine speelt de redactie van de Architect in op de ondernemende kant die zich in de architectuur steeds scherper begint af te tekenen. De Architect Business geeft antwoord op vragen als: Hoe kun je als ondernemende architect profiteren van de licht aantrekkende markt? Wat kun je doen om meer opdrachtgevers te krijgen? Hoe kun je zorgen dat je je eigen business maakt, hoe haal je meer uit je projecten en hoe verdien je meer per opdracht? We willen architecten helpen met ondernemen en effectiever te werken in transformatieopgaven.

Onderdeel Business
De redactie van de Architect heeft naast de printuitgave en de website een onderdeel ontwikkeld dat specifiek is gericht op Business. Hieraan is het digitale magazine Architect Business gekoppeld dat acht keer per jaar verschijnt en een evenement op 6 oktober: de Architect Business Lab. Het digitale magazine is toegankelijk voor de abonnees van de Architect. Het is ook  mogelijk om een abonnement te nemen op de Architect  business. De eerste uitgave is gratis te  downloaden op productie.dearchitect.nl/digimagazine

Ondernemerschap stimuleren 

Harm Tilman, hoofdredacteur de Architect: ‘Om de ondernemende kant van de architectuur nog beter te belichten dan we al deden, brengen we vanaf nu een digimagazine uit dat volledig aan business is gewijd. We laten zien wat de veranderingen zijn en welke kansen hierin liggen opgesloten voor architecten. Dankzij het digitale formaat kunnen we onze abonnees op een prettige manier toegang bieden tot alle relevante data over acquisitie, automatisering en productinnovatie.’

Reacties 

De markt reageert enthousiast op dit initiatief van de Architect:

Odette Ex, eigenaar Ex Interiors: 
‘de Architect Business Digimagazine gaat over de positieve revitalisering van het architectenvak en geeft daarmee een energiek antwoord op het nieuwe ‘digitale’ tijdperk, waarin we door communicatie en samenwerking als vanzelfsprekend kennis, kunde en schoonheid met elkaar delen.’

Prof. Ir. P. Diederen, partner diederendirrix en hoogleraar Transformational Design, TUe
‘Creativiteit en vakmanschap zijn niet langer vanzelfsprekend de voornaamste kwaliteiten binnen de architectuur. Kennis van investeringen, exploitatie en vastgoedwaardeontwikkeling zijn nodig in het huidige business model van het architectenbureau.’

Pieter Stoutjesdijk, directeur The New Makers: 
‘Interessant om te zien dat architecten een steeds grotere rol opeisen in de bouwketen. Fantastisch dat de Architect Business dit soort nieuw ondernemerschap een platform biedt.’

Anne van der Zwaag, curator BAL! Paleis Soestdijk en directeur OBJECT Rotterdam: 
‘Ontwerpers worstelen regelmatig met de ‘zakelijke’ kant van hun vak, terwijl architecten vaker gewend zijn zich te begeven in het krachtenveld tussen opdrachtgevers, ontwikkelaars en gebruikers. Dit magazine is een mooie stap ter bevordering van dit ondernemerschap en kan voor andere ontwerpdisciplines als voorbeeld dienen.’ 

 

Reageer op dit artikel