nieuws

Oud Defensieterrein wordt woonwijk

Architectuur

Op het voormalig Defensieterrein aan het Merwedekanaal in Utrecht komt een nieuwe woonwijk.Het college van burgemeester en wethouders geeft het concept Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) vrij voor consultatie.

Op het voormalige Defensieterrein bij rijksmonument Villa Jongerius komt een nieuwe woonwijk die past bij de wens om van Utrecht een duurzame en gezonde stad te maken. De wijk gaat eind 2018 woonruimte bieden aan mensen die hier graag willen wonen, dichtbij de voorzieningen in het centrum. Het gaat om 450 tot 550 woningen, waarvan zo’n 250 eengezinswoningen. Verder komen er koop- en huurappartementen in verschillende prijsklassen.

Er komt een netwerk van groene speelplekken en een deel van het gebied wordt autovrij om ruimte te bieden aan bewegen en spelen. De woningen worden energiezuinig. Parkeren kan op achtergelegen terreinen en in (verdiepte) parkeergarages. In de stadswijk wordt een aantal grote bomen geplant om hittestress tegen te gaan. Aan het Merwedekanaal komt een plek voor de buurt. Ook komt er een stedelijke wand van 5-8 woonlagen, als afscheiding van de omringende verkeerswegen.

Bron: DUIC/Vastgoedmarkt.nl

 

Reageer op dit artikel