nieuws

Bouwstart Gerechtsgebouw Breda

Architectuur

Deze week is het officiele startsein gegeven van de bouw van het Gerechtsgebouw in Breda, een ontwerp van Paul de Ruiter Architects en Rob Hootsmans in samenwerking met consortium InBalans. Opdrachtgever is het Rijksvastgoedbedrijf, de gemeente Breda en de toekomstige gebruikers, de Rechtbank Zeeland-West Brabant, het Openbaar Ministerie Zeeland-West Brabant en de Raad voor de Kinderbescherming.

Bouwstart Gerechtsgebouw Breda

Paul de Ruiter maakte naar eigen zegge, ‘een aansprekend, eigentijds gebouw. Een samenhangend geheel, bestemd voor drie afzonderlijk herkenbare organisaties. Gezagwekkend maar tegelijk ook toegankelijk en gelegen in een veilige omgeving. De totale oppervlakte van het te realiseren gebouw bedraagt circa 33.000 m2 bruto vloeroppervlakte exclusief een parkeervoorziening en terreininrichting.

Gerechtsgebouw Breda door Paul de Ruiter, Rob Hootmans en Consortium InBalans
Gerechtsgebouw Breda door Paul de Ruiter, Rob Hootmans en Consortium InBalans

Consortium InBalans

Het consortium is een samenwerking tussen VolkerWessels Bouw- en Vastgoedontwikkeling. Facilicom PPS Contracten en Macquarie Capital Group. De architecten hebben in samenwerking met interieurarchitect Sevil Peach uit Londen en Karres en Brands Landschapsarchitecten het ontwerp gemaakt. Arup, Imtech, Building Servies en HOMIJ Technische installaties zijn verantwoordelijk voor het installatietechnische ontwerp en de realisatie hiervan.

Gerechtsgebouw Breda door Paul de Ruiter, Rob Hootmans en Consortium InBalans 

 

Reageer op dit artikel