nieuws

Huis als een spelletje

Architectuur

De primeur is voor Leimuiden, daar komt het Tetrishuis van Janjaap Ruijssenaars van Universe Architecture. Zoals de naam als suggereert is de woning gebaseerd op het spellettjesprincipe van Tetris. Hierdoor hebben de drie eengezinswoningen in het huis een 360 graden zicht op de omliggende omgeving.

Huis als een spelletje

 

Ruijssenaars van Universe Architecture zocht naar een manier om het benauwde rijtjeswonen te doorbreken. Hij loste het op met Tetris House: drie woningen van 170 m2 onder een dak met vrij uitzicht aan alle kanten en voorzien van een dakterras van 50 m2. De woningen worden casco opgeleverd zodat bewoners zelf de indeling van de woning kunnen bepalen. Interieurontwerpers i29 geven advies aan de toekomstige bewoners.

 Terishouse
De duurzame ambities voor de pilot-locatie in Leimuiden liggen hoog. Het Tetris House wekt eigen energie op en zuivert zelf het afvalwater. Er is geen aansluiting op het gas-, elektriciteit en het waternet en ook niet op de riolering. Hierover is nog overleg gaande met de bevoegde autoriteiten. Hierdoor is het gebouw geschikt om op meerdere locaties te bouwen, zelfs op het water of zoals de architect zegt  op daken of gestapeld in een toren.

De realisatie komt tot stand met: Buro van Ons; Vinkbouw; Pieter Bouwtechniek; Peutz; i29; Richard de Jeu en De Wijde blik. 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel