nieuws

Agendatip: Thursday Night at het Nieuwe Instituut

Architectuur

Vanaf dit najaar neemt de donderdagavond in Het Nieuwe Instituut een aantal nieuwe vormen aan. Thursday Night at Het Nieuwe Instituut biedt een afwisselend programma over de toekomst van architectuur, design en e-cultuur. Urgente vraagstukken, vernieuwend onderzoek, actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door
denkers, ontwerpers en makers uit binnen en buitenland.

Agendatip: Thursday Night at het Nieuwe Instituut

De Thursday Night avonden kennen verschillende formats, met elk een heel eigen karakter. Kritische ontwerpers en denkers komen aan het woord tijdens de Lecture Night, De eigen ontwerppraktijk vormt het uitgangspunt van de Creator’s Night. In de Reading Room wordt in kleine setting gereflecteerd op een enkel ontwerp of object.

It’s New! reageert op de actualiteit. Films komen aan bod tijdens de Cinema Night, en een paar keer per jaar wordt een speciale avond samengesteld door een bekende ontwerper of kunstenaar tijdens Curated by..

Het programma voor de eerstkomende periode

10/9: It’s New! Met modeontwerper Mattijs van Bergen, journalist en kunstenaar Ine Poppe, ontwerper en art director Woes van Haaften en interieurontwerper Daniela Schella.
17/9: Lecture Night: Richard Vijgen over data visualisatie
24/9: Cinema Night: Première The True Cost. Het ware verhaal dat achter onze kleding schuilgaat
 1/10: Creator’s Night: Mode als beeld. Een caleidoscopische avond over modefotografie

Alle avonden starten om 20:00 uur.

Meer informatie

Reageer op dit artikel