nieuws

Westlandse ambtenaren in duurzaam glazen huis

Architectuur

Na elf jaar steggelen is de bouw van een nieuw gemeentehuis in Naaldwijk een flinke stap dichterbij gekomen. Begin deze week werden de ontwerpen van de twee nieuwe panden gepresenteerd. de gebouwen worden transparant uitgevoerd en krijgen 800 zonnepanelen op het dak waarmee de duurzaamheid is gewaarborgd.

Consortium De Groene Schakel presenteerde het ontwerp voor de twee nieuwe gebouwen die samen het nieuwe gemeentehuis gaan vormen. De ontwerpen voor een publiekscentrum aan de Verdilaan en een ambtenarengebouw aan de Tiendweg kenmerken zich door veel glas. Het zijn duurzame, energieneutrale gebouwen, met onder meer led-verlichting en in totaal 800 zonnepanelen op het dak voor de energievoorziening.

 

De Groene Schakel kreeg de klus omdat het ontwerp in de ogen van het College de beste verhouding had wat prijs en kwaliteit betreft. Het consortium bestaat uit de bedrijven Boele & Van Eesteren, Homij Technische Installaties en PCH Dienstengroep; bedrijven die vallen onder de vlag van bouw- en vastgoedontwikkelaar VolkerWessels. De Westlandse inbreng bij de bouw van de twee panden in Naaldwijk komt van Priva, Schwagermann en Elektravon.

 

Beide gebouwen moeten 1 juli 2017 worden opgeleverd. De bouw moet in het tweede kwartaal van 2016 van start gaan.

Bron: Gemeente Westland/AD

Reageer op dit artikel