nieuws

Virtueel kennismaken met je ontwerp

Architectuur

Met behulp van een virtual reality-bril en de Easy2see module is het voor architecten mogelijk hun ontwerpen door toekomstige eigenaren tot leven te brengen. Met behulp van beide tools loop je door het ontwerp en ervaar je de toekomstige woning of kantoor.

Virtueel kennismaken met je ontwerp

Twee jaar lang werkte het team van Easysee onafgebroken aan de vinding die Easy2see module is gedoopt. Easysee-directeur Ton van Netten die zelf een achtergrond heeft als interieurarchitect “We zijn nu zo ver dat we alle gangbare ontwerpen die door architecten worden gemaakt kunnen omzetten naar virtuele werelden die je met de VR-bril kan doorlopen. We kunnen in elke fase van het proces instappen en het ontwerp omzetten.”

Virtual reality architectuur is niet nieuw. Maar tot nu toe werd je belemmerd door speciale pakken en kon je de ‘wereld’ alleen beleven via een toetsenbord of muis die door de ruimte scrolde. Door de Easy2see module ben je fysiek in beweging en wordt ook de vaak voorkomende misselijkheid opgeheven.

 

Reageer op dit artikel