nieuws

Render Ster van de Week – Sky Pool Londen

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom of Archdaily Daarom elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen. Ditmaal een transparant zwevend zwembad in Londen.

Render Ster van de Week – Sky Pool Londen

Woonblokken kunnen met elkaar worden verbonden door middel van loopbruggen. Het plan van Eckersley OÇallaghan en aquariumontwerpers Reynolds gaat verder. Zij bedachten een transparant zwevend zwembad op de tiende etage om twee woonblokken in Londen’s Nine Elms met elkaar te verbinden. 

 Skypool_render_ster_vd_week

 Render Ster van de Week - Sky Pool

 Render Ster van de Week - Sky Pool

De 25 meter lange (5 meter breed en 3 meter diep) ‘Sky Pool’ verbindt het bouwblok van Arup Associates  met Kieran Timberlake’s nieuwe Amerikaanse ambassade binnen de opkomende ambassade tuinenbuurt ten zuiden van de Thames.
Over het zwembad zijn de meningen verdeeld: sommige noemen het meer een aquarium dan een zwembad. Voor lekkage wordt niet gevreesd door het 20 cm dikke glas.

 Nine Elms_Render Ster vd Week AHMM’s ontwerp binnen het Embassy Gardens-project in Nine Elms, Londen

De 25 meter lange Sky Pool zal een paar residentiële gebouwen ontworpen door Arup Associates en Kieran Timberlake’s nieuwe Amerikaanse ambassade koppelen binnen de opkomende ambassade Tuinen buurt ten zuiden van de Theems.

Stedebouwkundige uitbreiding

De gebouwen aan het zwembad maken deel uit van de tweede fase uit een stedebouwkundige uitbreiding voor 2000 woningen ontworpen door AHMM (Allford Hall Monaghan Morris) en FCBS (Feilden Clegg Bradley Studios) in samenwerking met projectontwikkelaar FLQCQ, die worden opgeleverd in september.

Reageer op dit artikel