nieuws

KantoorKaravaan naar Metaalkathedraal De Meern

Architectuur

Mobiele kantoorplekken in de natuur: dat is de KantoorKaravaan. Deze maand reist de KantoorKaravaan van de Urban Campsite op het Amsterdamse IJburg naar de Metaalkathedraal in De Meern. De Kantoorkaravaan biedt werkplekken midden in de natuur, die wel zijn voorzien van alle gemakken voor de hedendaagse professional: wifi, stroom en licht (opgewekt door zonnepanelen) en een koffiezetapparaat.

KantoorKaravaan naar Metaalkathedraal De Meern

De Kantoorkaravaan is een initiatief van Tom van de Beek, waarmee hij samen met zijn mede-initiatiefnemers in wil spelen op Het Nieuwe Werken en het groeiende aantal zzp’ers. Van de Beek ziet een behoefte bij werkende mensen om (weer) in aanraking te komen met de natuur en om in een rustige, inspirerende omgeving te kunnen werken. Volgens hem zijn de kleine flexkantoren in de natuur een uitstekende manier om stress te verlagen en burn-outs te voorkomen; in vergelijking tot de reguliere kantoren bieden de flexplekken meer dan genoeg ruimte, stilte en vrijheid.

 
De KantoorKaravaan op de huidige plek, de Urban Campsite op Amsterdam IJburg.

Alles kan

De KantoorKaravaan biedt behalve werkplekken ook ruimte om te vergaderen, op maat gemaakte natuur-, werk- en/of leerervaringen voor groepen. Voor diegenen die krap bij kas zitten, biedt de Kantoorkaravaan de mogelijkheid van haar diensten gebruik te maken tegen kostprijs, in ruil voor hulp. De huurder kan bijvoorbeeld een workshop geven of helpen bij de dagelijkse activiteiten. 

De KantoorKaravaan wil in de toekomst mobiele keukens, verplaatsbare composttoiletten, rijdende zonne-energiecentrales en ruime vergader-domes realiseren, kortom: “een uniek mobiel boskantoor”.

 

Onderzoek naar overvloed

Vanaf 22 augustus is de KantoorKaravaan te vinden in de tuin van de Metaalkathedraal in De Meern. Tot en met 20 september organiseert de KantoorKaravaan daar een programma dat ingevuld wordt in samenwerking met partners en bezoekers. Er is elke dag ruimte voor flexwerkers en voor teams tot 35 personen.

De tijd bij De Metaalkathedraal wil de organisatie gebruiken om zich te verdiepen in het thema ‘Overvloed’. Alle ‘Karavaaners’ die een kampvuursessie over dit onderwerp willen hosten kunnen kosteloos bij hen verblijven en werken. Met workshops, verhalen rondom het kampvuur en bijzondere belevenissen maakt de Kantoorkaravaan van een werkdag een bijzondere gebeurtenis.

Reageer op dit artikel