nieuws

Gezondste kantoor ter wereld staat in Melbourne

Architectuur

De grootste zorgverzekeraar van Australië, Medibank, heeft een nieuw hoofdkantoor betrokken, dat garant moet staan voor de gezondste werkplek ter wereld. Onderdeel van het ontwerp van architectenstudio Hassell is een sportruimte, een pluktuin en groenvoorzieningen. Daarnaast zorgen 2300 planten in het gebouw en een gevel met 520 modulaire planthouders (goed voor 10 procent van het oppervlak van het gebouw) voor een gezonde werkomgeving.

Gezondste kantoor ter wereld staat in Melbourne

De kernwaarden van de zorgverzekeraar op het gebied van gezondheid zijn duidelijk in het ontwerp van architectenstudio Hassell terug te vinden. Vanaf de hoofdingang loopt een spiraaltrap naar boven loopt. Volgens de architect zijn de vele trappen de eenvoudigste manier om van verdieping te wisselen.

Medibank betrekt duurzaamste gebouw

 Inmiddels is het hoofdkantoor 4 maanden in gebruik en blijken de ambities van gezonde gebouw vruchten af te werpen. Zo geeft 70% van de medewerkers aan dat ze zich gezonder voelt. Verder zegt 79% van de werknemers dat ze vaker samenwerkt en vertelt 66% productiever te zijn. Ten slotte is er een daling van 5% ziekteverzuim bij het callcenter.

Bron: Duurzaamgebouwd.nl

 

Reageer op dit artikel