nieuws

Rutte haalt neus op voor brandbrief bouwsector

Architectuur

Minister-president Rutte is niet voornemens de door bouwbranches gevreesde hervorming van het ministerie van Binnenlandse Zaken terug te draaien. Wel belooft hij via minister Blok het gesprek met diverse bouwpartijen aan te gaan.

Rutte haalt neus op voor brandbrief bouwsector

De reorganisatie van het misschien wel belangrijkste ministerie voor ‘bouwzaken’ houdt de gemoederen in de bouwsector bezig. Twaalf belangenbehartigers, waaronder Bouwend Nederland, Aedes en de BNA, voelden zich begin deze maand zelfs genoodzaakt een brief te schrijven aan minister-president Rutte. De boodschap: doe geen dingen die niet meer zijn terug te draaien.

Duidelijk mag zijn dat de bouwsector zich in de meest brede zin van het woord zorgen maakt over de reorganisatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Vooral het feit dat het nu nog aparte directoraat-generaal (dg) Wonen en Bouwen opgaat in een nieuw dg Bestuur en Wonen, wekt onrust.

Lees verder op Cobouw.nl

Reageer op dit artikel