nieuws

Alkemade nieuwe Rijksbouwmeester

Architectuur

Floris Alkemade (1961) wordt met ingang van 1 september Rijksbouwmeester. De architect volgt Frits van Dongen op, die vorig jaar terugtrad. Alkemade blijft verbonden aan zijn bedrijf FAA en vervult de functie van Rijksbouwmeester parttime.

Alkemade nieuwe Rijksbouwmeester

Alkemade heeft onder meer gewerkt aan het stadshart van Almere en de herontwikkeling van Zollverein. In het Duitse Essen is hij als ‘architect coördinateur’ werkzaam aan de herontwikkeling van het entrepotgebouw Macdonald in Parijs (zie de Architect van mei 2015). Alkemade studeerde in 1989 met eervolle vermelding af aan de Technische Universiteit Delft.

Parijs Boulevard MacDonald Floris van Alkemade_nw Rijksbouwmeester
Boulevard MacDonald Parijs

Tijdelijke invulling

Tussen het terugtreden van Frits van Dongen heeft Koen van Velsen samen met Rients Dijkstra de honeurs waargenomen. Van Velsen trad half januari 2015 als rijksadviseur architectuur toe tot het College van Rijksadviseurs bij het Rijksvastgoedbedrijf. Samen met Rients Dijkstra (rijksadviseur infrastructuur en stad) en Eric Luiten (rijksadviseur landschap en water) vervulde Van Velsen de taken van de rijksbouwmeester.

 

Reageer op dit artikel