nieuws

Ontwerp congreshotel en woontoren Overhoeks bekend

Architectuur

Het voorlopige ontwerp van een hoteltoren en een woontoren aan het Amsterdamse IJ is bekend. Het gebouw komt naast het EYE Filminstituut en A’DAM Toren en bestaat uit een hoteltoren met circa 600 kamers en een woontoren met 200 woningen. Het project is ontworpen door Team V Architectuur. De oplevering wordt verwacht in 2018.

Ontwerp congreshotel en woontoren Overhoeks bekend

Het ontwerp van Team V Architectuur bestaat uit twee torens die worden verbonden door vier transparante lagen vanaf de begane grond. De twee torens hebben elk hun eigen uitstraling. De 110 meter hoge hoteltoren is transparant, verticaal en fijn gedetailleerd. De hoteltoren heeft een stoer uiterlijk en gaat op in het ensemble van de zes torens aan het IJ. De woontoren wordt gekenmerkt door verspringende, horizontale banden van lichte natuursteen, die plaatselijk naar voren steken om de balkons te vormen. Grote ramen bieden elk appartement een indrukwekkend uitzicht over Amsterdam, het IJ en Waterland.

Hotel_ en woontoren Amsterdam IJoever_Team V Architectuur 

De torens liggen midden in een ensemble van zes torens op een smalle strook aan de Noordelijke IJ-oever. De strook ligt haaks op het IJ, met op de kop de bekende A’DAM Toren. De onderste lagen zijn toegankelijk gemaakt voor publiek om een levendige omgeving te creëren. Met een maximale congresfaciliteit van 4750 personen, wordt Maritim Amsterdam het grootste congreshotel van Nederland en het vlaggenschiphotel van de Duitse hotelketen. Dankzij diverse bars, restaurants en een luxe wellness vormt het complex een ontmoetingsplek voor zowel bezoekers als Amsterdammers.

Hotel_ en woontoren Amsterdam IJoever_Team V Architectuur
Team V Architectuur wil een  woongebouw realiseren met goede buitenruimtes en een maximale benutting van het uitzicht over de rivier en de stad. De woontoren biedt verschillende woningen van diverse afmetingen inclusief penthouses, ruime familieappartementen, startersappartementen en serviced apartments. In totaal komen er ca. 200 woningen. De woontoren is 100 meter hoog.

Het project wordt ontwikkeld door een team van Oostenrijkse projectontwikkelaars bestaande uit IES, APM partners. Bij de woontoren is de Nederlandse projectontwikkelaar Lingotto betrokken.

Reageer op dit artikel