nieuws

Akkoord campus Uithof Utrecht met 2.500 woningen

Architectuur

In de Uithof in Utrecht komt een studentencampus met 2.500 woningen en voorzieningen. Snippe Projecten en Aprisco Vastgoed hebben met gemeente Utrecht een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling hiervan. Architectenbureau OeverZaaijer & Partners is ingeschakeld als architect.

Akkoord campus Uithof Utrecht met 2.500 woningen

In de op loopafstand van de Uithof gelegen campus komen naast 2.500 studentenwoningen ook horeca, sportvoorzieningen, een supermarkt in een parkachtige omgeving. Met deze ontwikkeling wordt ingespeeld op het grote tekort aan studentenwoningen in de Domstad.

Architectenbureau OeverZaaijer & Partners uit Amsterdam liet zich inspireren door Campus Diemen-Zuid van Architectenbureau Dik Smeding, waar het aanbod van 1.000 studentenwoningen met winkels, horeca en andere voorzieningen in een grote behoefte blijkt te voorzien. Anders dan in Diemen lenen de verouderde kantoren in Utrecht zich niet voor hergebruik. Na sloop van de bestaande kantoren zal nog in 2016 begonnen worden met de nieuwbouw, waarbij naast de studentenwoningen ook een aantal starterswoningen worden gerealiseerd. De oplevering is voorzien vanaf 2017.

Reageer op dit artikel