nieuws

Zorg Onderwijs Centrum Kentalis officieel geopend

Architectuur

In Zoetermeer is door Koningin Maxima het onderwijscentrum van Kentalis officieel geopend. De landelijke zorg- en onderwijsorganisatie begeleidt hier mensen die doof, slechthorend of doofblind zijn of moeite hebben met taal en spraak, soms in combinatie met autisme of andere bijkomende beperkingen.Het ontwerp is afkomstig van Inbo Architecten.

Zorg Onderwijs Centrum Kentalis officieel geopend

Het ontwerp van Inbo voor het Kentalis Zorg Onderwijs Centrum (ZOC) aan de Meerzichtlaan 300-302, op de hoek met de Voorweg, bestaat uit twee gebouwen. In het ovaalvormige onderwijsgebouw delen de verschillende onderdelen van speciaal (voortgezet) onderwijs ruimtes met zorgvoorzieningen. In het zogeheten centrumgebouw, dat een halve cirkel is, zijn gehuisvest kantoren, zorgonderdelen van Kentalis en Kombino, dat specialistische kindzorg en reguliere kinderopvang biedt.

Kentalis_Zoetermeer

Kentalis_Zoetermeer
Verder is er een Cruyff Court waar leerlingen van Kentalis en kinderen uit de buurt kunnen sporten en spelen. De officiële opening hiervan zal later in 2015 plaatsvinden.

Kentalis_Zoetermeer

Kentalis_Zoetermeer 

Projectteam: Jeroen Simons, Arnold Homan, Mark Bollen, Ben Kneppers, Aukje van Hoeckel, Arie de Jong, Danny Klaassen, Pieter Thieme, Sander Jansen, André Kanters, Sander Koole, Sebastiaan Huf, Ben van der Wal.

 

Reageer op dit artikel