nieuws

Render Ster van de Week – Ecole Polytechnique door Sou Fujimoto

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom of Archdaily Daarom elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen. Ditmaal een ontwerp van een universiteitsgebouw in Parijs door een combinatie van verschillende ontwerpbureaus.

Render Ster van de Week – Ecole Polytechnique door Sou Fujimoto

Het team van architecten, dat het nieuwe gebouw voor de Parijse onderwijsinstelling École Polytechnique ontwerpt, bestaat uit de Japanse architect Sou Fujimoto, Nicolas Laisné Associés en OXO Architectes. Het gebouw combineert zes verschillende onderwijs en onderzoeksinstellingen, wat de vereniging van de zes scholen symboliseert. Het learning center wordt hierdoor een belangrijk punt van convergentie.

 

Eenmaal gebouwd zal het complex, met een grootte van 10.000 m2, 150 medewerkers en 2.000 studenten onderbrengen. Er wordt focus gelegd op interactiviteit en digitale gadgets. Behalve collegezalen en klaslokalen zullen speciale videoconferentiekamers samenwerkingsplekken komen.

 

De ontspanningsruimtes en cafetaria monden uit in parkachtige omgevingen. Een breed atrium is gevuld met lichte vegetatie, waardoor de parkachtige omgeving doorschemert in het interieur.

 

 

École Polytechnique is volgens de planning eind 2018 afgerond. Het maakt deel uit van het Paris-Seclay district in het Zuiden van Parijs; een onderzoek en zaken cluster waar nog veel gebouwd wordt.

 

 

 

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel