nieuws

Inschrijving ARC15 Awards gestart

Architectuur

Ook in 2015 reikt de redactie samen met sponsors en partners de ARC15 Awards uit in de categorieën Architectuur en Interieur. Om in te zenden moet je ontwerp tussen 1 augustus 2014 en 31 juli 2015 zijn gemaakt of opgeleverd. Daarnaast wordt de ARC15 Oeuvre uitgereikt aan een persoon die een blijvende en vernieuwende bijdrage heeft geleverd aan de gebouwde omgeving. Op donderdag 19 november worden de winnaars bekendgemaakt.

Inschrijving ARC15 Awards gestart

ARC15 Architectuur

Deze prijs wordt toegekend aan recent gerealiseerde projecten die hoge prestaties op het gebied van duurzaamheid in de ruimste zin van het woord op innovatieve wijze combineren met een verrassende architectuur. Doel van de prijs is duurzaamheid promotoren als integraal onderdeel van het ontwerp.
ARC15 Architectuur is een initiatief van GIRA en de Architect.

 CONO Kaasmakerij _ Bastiaan Jongerius_Winnaar ARC14 Architectuur
CONO Kaasmakers door Bastiaan Jongerius Architecten is de winnaar van de ARC14 Architectuur

ARC15 Interieur

Deze prijs wordt uitgereikt aan in Nederland of België gerealiseerd interieurproject dat zich onderscheidt door een geslaagde synthese van gebruik, techniek en esthetiek. Doel van ARC15 Interieur is het versterken van een professionele en vernieuwende interieurdiscipline. Bij de beoordeling let de jury op opgave, aanpak, samenwerking met andere disciplines en eindresultaat
ARC15 Interieur is een initiatief van Plan@Office en de Architect.

  architectencollectief deMunnik-deJong-Steinhauser en Merk X met het interieur van de ROZET in Arnhem

ARC15 Oeuvre

Voor deze prijs kan je in tegenstelling tot bovenstaande prijzen niet inzenden. De redactie van de Architect kent jaarlijks deze prijs toe aan een persoon die een blijvende en vernieuwende bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de gebouwde omgeving. Voor de prijs komen naast architecten, interieurarchitecten en designers ook wetenschappers en opdrachtgevers in aanmerking.

 Riek Bakker ARC14 Oeuvreprijs Riek Bakker is in 2014 onderscheiden met de ARC14 Oeuvreprijs

Inzenden

Iedere ontwerper, afgestudeerd aan een architectuuropleiding in Nederland en Vlaanderen, kan meedingen naar de prijs door het insturen van een of meer projecten. Inzendingen moeten betrekking hebben op gebouwen die zijn opgeleverd tussen 1 augustus 2014 en 31 juli 2015. De inzendingen moeten zijn gelegen in Nederland of Vlaanderen.

De inzending moet bestaan uit een documentatie waarin opgave, programma, aanpak en samenwerking met adviseurs is beschreven. De inzending dient in woord, beeld en tekeningen een goede indruk te geven van het gerealiseerde project (organisatie, materialisatie, detaillering, opstanden).

Wijze van aanmelding

Deelnemers kunnen zich tot en met eind augustus aanmelden op www.arc-awards.nl Daar kan tevens de documentatie van de projecten worden geupload en informatie worden gevonden over de wijze van inzenden.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij de secretaris van de jury, Harm Tilman (hoofdredacteur de Architect), telefoon 070 – 30.46.775 of via  h.tilman@dearchitect.nl

Reageer op dit artikel