nieuws

DOMunder krijgt Britse museumprijs

Architectuur

Tinker imagineers uit Utrecht heeft in Londen de Museums + Heritage Awards for Excellence 2015 gewonnen voor DOMunder, archeologische experience onder het Domplein in Utrecht, dat in samenwerking met JDdV Architecten is ontworpen. DOMunder werd benoemd tot beste internationale project.

 

Bezoekers kruipen bij DOMunder in de huid van de archeoloog en dalen af onder het Domplein. Met een interactieve zaklamp gaan ze op zoek naar de archeologische overblijfselen die de verhalen van het Domplein vertellen. 

DOMunder wint britse museumprijs

Tinker imagineers bedacht en produceerde de bezoekersbeleving van de eerste permanente, openbare opgraving in Nederland voor Stichting Domplein 2013. JDdV Architecten ontwierp de ruimtelijke constructie. Een ondergronds pad verbindt alle plekken en ruimtes van het belevingsverhaal. DOMunder opende in juni 2014 haar deuren.

“We loved the innovative and creative use of technology which was an intelligent solution to the challenge of interpreting archaeology, successfully creating a sense of place and bringing structural foundations to life!”, aldus de jury

De jaarlijkse Awards van de Museums + Heritage Show zijn voor de dertiende keer uitgereikt. Deze awards worden toegekend aan voortrekkers in de erfgoedsector, en honoreren expertise en innovatie bij musea, galerieën en attracties in het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa. 

Reageer op dit artikel