nieuws

Toronto bouwt aan havengebied

Architectuur

KPMB Architects, West 8 en Greenberg Consultants zijn de winnaars van de door Toronto uitgeschreven prijsvraag voor de Jack Layton Ferry Terminal en het Harbour Square Park. Het voorstel van de drie ontwerpbureaus voor nu voorgelegd aan het bestuur van het Waterfront en van de stad.

Toronto bouwt aan havengebied

 

Het winnende ontwerp van KPMB Architects, West 8 en Greenberg Consultants geeft het gebied een nieuw uiterlijk en een aankomstpunt langs het water, een speciale plek waar de stad en het meer (Lake Ontario) elkaar treffen. Het ontwerp wordt nu uitgewerkt als masterplan. Na goedkeuring begint de bouw in 2016.

Volgens de jury heeft het ontwerp voor zowel het praktisch als iconische karakter de hoogste eer gekregen. Daarnaast was de jury onder de indruk van het bereikte evenwicht tussen het nieuwe park en het iconische Ferry Terminal gebouw waarvan de vorm voortkomt uit de topografie van Toronto. 

West8 wint prijsvraag Toronto Waterfront

De huidige veerhaven, de toegang naar de Toronto Islands trekt jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers en is daarmee op de CN Tower na, de meest bezocht attractie van de stad. Het winnende voorstel kan de bezoekersstromen dankzij de royale aanplant en ingeplande groene ruimte, beter verspreiden en dus verwerken.

West8 wint ontwerpprijsvraag Canadees Waterfront

De prijsvraag werd in het najaar van 2014 gelanceerd. Uit de eerste voorstellen van 33 ontwerpteams uit 12 landen werden vervolgens vijf teams geselecteerd om deel te nemen aan de acht weken durende ontwerpprijsvraag. De communicatie en betrokkenheid met de inwoners vormde een integraal onderdeel van de prijsvraag. Er kwamen dan ook 1200 reacties binnen op de vijf ontwerpen.  

West8 wint prijsvraag Toronto Waterfront 

Reageer op dit artikel