nieuws

OMA wint tender RAI Hotel

Architectuur

NH Hotel Group, COD en OMA hebben de tender gewonnen voor de ontwikkeling van het RAI Hotel in Amsterdam. Dat maakten de Dienst Zuidas, de gemeente en Amsterdam RAI deze week bekend. De bouw van de 91 meter hoge accommodatie met 650 kamers op in de driehoek tussen Europaboulevard, de A10 en de RAI Convention Center moet medio 2016 van start gaan.

OMA wint tender RAI Hotel
141209_from RAI plaza_ss

De gemeente Amsterdam en Amsterdam RAI hadden in juni 2014 een tender uitgeschreven voor het ontwikkelen, realiseren en exploiteren van een headquarter hotel bij de RAI. Elf consortia deden er aan mee. Het winnende concept Nhow sprong eruit door het ‘iconische ontwerp’ – geïnspireerd op de prominente reclamezuil Het Signaal van Amsterdam RAI – en de toevoeging van faciliteiten als een televisiestudio, een galerie en een beeldentuin.

De ontwikkeling van het RAI Hotel komt voort uit de Ruimtelijke Toekomstvisie RAI die in 2011 door Zuidas en Amsterdam RAI gezamenlijk is vastgesteld. COD werkt bij de ontwikkeling van het hotel samen met Being Development. Er zijn al Nhow-hotels in Milaan, Berlijn en Rotterdam.

Reageer op dit artikel