nieuws

MKA wint Open Oproep project in België

Architectuur

Marc Koehler Architects is uit de 108 inzenders de winnaar van de Open Oproep van de gemeente Edegem voor een nieuw vrijetijds- en kunstcentrum met bibliotheek in het centrum. Het bureau werkte hiervoor samen met Delobelle Architecten (Gent) en DELVA Landscape Architecture (Amsterdam/Antwerp).

MKA wint Open Oproep project in België

 

Volgens de jury wordt “de bibliotheek een ontmoetingsplaats in het midden van het centrum en krijgt de  unieke collectie eindelijk de ruimte die ze verdient. De doordachte plaatsing van de volumes en de keuze voor skeletbouw maakt de binneninrichting zo flexibel dat we direct een bibliotheek voor de 22e eeuw hebben.’Mark Koehler_Ontmoetingscentrum Edegem_Antwerpen

 Mark Koehler_Ontmoetingscentrum Edegem_Antwerpen

In het ontwerp heeft Marc Koehler Architects veel aandacht besteed aan de historische waarde van Huis Hellemans, de bestaande tuin en de tuinmuur. “De twee gebouwen omsluiten samen de beeldentuin die als het ware een culturele lus is. Het nieuwe VTC krijgt zo een relatie tot de bestaande besloten tuin en zicht op Huis Hellemans.”

  

De start van het project is gepland voor eind 2016

 Mark Koehler_Ontmoetingscentrum Edegem_Antwerpen 

 Mark Koehler_Ontmoetingscentrum Edegem_Antwerpen 

Reageer op dit artikel