nieuws

WTC-gebouw op het Jaarbeursplein Utrecht

Architectuur

Utrecht krijgt een World Trade Center (WTC) aan het Jaarbeursplein. Op de plek van kantoorpand Leeuwensteijn opent in 2018 een nieuw kantoor waarin verschillende bedrijven zich zullen vestigen. In 2016 moet gestart worden met de bouw waar straks 2000 mensen gaan werken. MVSA Architects maakte het ontwerp.

WTC-gebouw op het Jaarbeursplein Utrecht

 

 

De totale oppervlakte van het nieuwe gebouw wordt circa 32.000 m2 en de maximale hoogte zeventig meter, verdeeld over 18 verdiepingen. In de onderste vier verdiepingen komen naast de royale entreehal ook het conference center, het restaurant en grand-café, retail en de fietsenstalling. Het parkeren voor het WTC wordt geregeld in de ondergrondse Jaarbeurspleingarage.

WTC Utrecht MVSA Architects

De afgeronde hoeken geven het WTC volgens MVSA Architects een onderscheidend en gedistingeerde ‘look’. Praktisch alle verdiepingen hebben een grotere of kleinere balkons die integraal opgenomen zijn in de vormtaal van de gevel.

Door de slimme indeling van de kantoorverdiepingen is het gebouw aanpasbaar aan toekomstige wijzigingen in huurders en interne verhuizingen. Deze toekomstgerichte flexibiliteit, samen met certificering op BREEAM-Excellent niveau maakt het WTC Utrecht een duurzame kantoorgebouw.

In het eerste kwartaal van 2016 begint de sloop van Leeuwensteyn waarna aansluitend de bouw van het WTC van start zal gaan.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel