nieuws

Wereldprimeur in Nederland: 21e eeuws attractiepark Yumble

Architectuur

Binnenkort wordt een nieuw indoor attractiepark in Nederland geopend: Yumble. Het is het eerste attractiepark ter wereld dat inspeelt op het tijdsbeeld waarin we leven, en is daarmee een wereldprimeur voor Nederland. Het park heeft een omvang van 9.000 m2 en bevindt zich in Roermond, naast het Designer Outlet.

Wereldprimeur in Nederland: 21e eeuws attractiepark Yumble

 

 

Attractiepark van de toekomst

Innovatieve nieuwe technieken zoals Video Mapping, Augmented Reality en 4D, die vooralsnog slechts gebruikt worden bij grote concerten en festivals, zijn nu de toegangspoort voor kinderen tot een interactieve virtuele wereld. Het eerste indoor attractiepark van de 21e eeuw, Yumble, maakt het mogelijk voor kinderen om in de wereld van het scherm te duiken en actief deel te nemen aan wat zich daar afspeelt.

Initiatiefnemers Marc Koerts en Daan de Kruijk van Brand New Leisure wilden een attractiepark bouwen dat de echte wereld en de virtuele wereld combineert. Dit sluit volgens hen aan bij de huidige wereld van kinderen, die afwisselend spelen in de echte wereld, dan weer op hun iPad. Yumble heeft dertien verschillende attracties, waarbij bewust is gekozen om geen agressieve spellen en attracties aan te bieden. Het park is bedoeld voor kinderen van vier tot vijftien jaar, maar is volgens de initiatiefnemers ook boeiend voor ouders. Op 21 maart a.s. opent Yumble haar deuren in Roermond.

Zie het ANP videopersbericht

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel