nieuws

Video van de Week: Zo ervaart een kat architectuur

Architectuur

Iedere week selecteert de redactie van de Architect de Video van de Week. Dat is een kort filmpje dat een connectie heeft met het werkveld van de architect. Video’s van de Week vallen op omdat ze informatief, inspirerend, mooi gemaakt of soms gewoon entertainment zijn. Deze week zien we Casa Toblerone van MK27 op een wel heel bijzondere manier: door de ogen van een kat, die op ontdekkingsreis door het hele huis sluipt.

De Braziliaanse architect Marcio Kogan, van Studio MK27, gebruikt zijn eerdere carrière als filmmaker om zijn project op een opmerkelijke manier in beeld te brengen. Het huisdier van de opdrachtgever en bewoner van Casa Toblerone is een prachtige langharige Perzische kat. Het blikveld van een kat biedt een interessant perspectief voor een rondleiding door het huis, zo dacht Marcio Kogan. Met een passend deuntje op de achtergrond volgen we de kat op ontdekkingstocht door het hele huis.

 Casa Toblerone, gerealiseerd in 2011 in São Paulo, Brazilië, is een woonhuis van twee lagen hoog. De begane grond bestaat uit een glazen gevel en is door een grote overhangende betonplaat gescheiden van de met hout beklede bovenverdieping. Door de ogen van de kat lopen we over het randje van deze betonplaat, door alle kamers in het huis en ook door de omliggende tuin.

 Casa Toblerone in São Paulo door Studio MK27

Het op deze manier in beeld brengen van een gebouw is volgens architecte Suzana Glogowski van Studio MK27 interessant omdat het een beeld geeft van het dagelijks leven in één van de ontworpen huizen. Zo zie je de architectuur in een context waar eigenlijk de architectuur zelf niet belangrijk is.

 

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel