nieuws

Transformatie brandweerhoofdkantoor Amsterdam

Architectuur

Hund Falk Architecten werkt samen met Fact Architects aan de transformatie van het oude hoofdkantoor van de brandweer op de Weesperzijde in Amsterdam. Het gebouw van bijna 6000 m2 wordt in opdracht van Lingotto herontwikkeld tot 22 woningen met eigen parkeerplekken en een collectieve tuin. De oplevering vindt plaats begin 2016. Alle woningen zijn verkocht.

Transformatie brandweerhoofdkantoor Amsterdam

 

De ontwikkeling is een jaar geleden gestart met vijftien bewoners die als mede-opdrachtgever al eerder waren betrokken tijdens de selectie. Na de transformatie is het gebouw grotendeels in tact gebleven. Uitzondering is de nieuwe opbouw gelegen aan de kant van de Amstel. Het bestaande casco wordt goed geïsoleerd, voorzien van dubbel glas en van moderne installaties. In het tuingebied worden de bestaande hallen hergebruikt als parkeergarage met daarop een daktuin.

Het programma bestaat uit 22 woningen variërend van 66 tot 257 m2, zo’n 300 m2 commerciële ruimte aan de Amstel en 26 parkeerplaatsen. De woningen zijn verdeeld in grondgebonden woningen met een eigen tuin, tweelaagse, appartementen met een dakterras en uitzicht over de Amstel en een paar kleinere appartementen aan de binnentuin.

Het ontwerp is van Hund Falk Architecten in samenwerking met Fact Architects. Bouwgroep Moonen West is als bouwteampartner bij de ontwikkeling betrokken geweest en zal nu als aannemer de uitvoering ter hand nemen.

Reageer op dit artikel