nieuws

Render Ster van de Week – Stary Rynek door Bygg Architecture

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom of Archdaily. Daarom vanaf nu elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen. Deze week een transformatieproject van De Oude Markt in Czestochowa, Polen door Bygg Architecture.

Render Ster van de Week – Stary Rynek door Bygg Architecture

Het Poolse Czestochowa, een stad met 200,000 inwoners, is een belangrijk bedevaartsoord in het zuiden van Polen. In de loop der tijd is het centrum van Czestochowa meer verplaatst naar het klooster en de Nieuwe Markt. Hierdoor heeft de Oude Markt, Stary Rynek, minder betekenis gekregen, ondanks recente archeologische opgravingen op het plein. Een ontwerpwedstrijd doelde op de vernieuwing van de Oude Markt met de omliggende straten. Hierin moest onder andere een tentoonstellingsruimte voor archeologische artefacten opgenomen worden, evenals het toegankelijk maken van de historische, pas opgegraven kelders. Een bijzondere maar belangrijke eis van het ontwerp was de mogelijkheid om sculpturen, op menselijke schaal en balancerend op een koord, van de wereldberoemde kunstenaar J. Kędziora, op te nemen in het plan.

Bygg Architecture, het architectenbureau dat gevestigd is op Strijp-S in Eindhoven, deed mee aan de wedstrijd. Met deze renders van het ontwerp eindigde Bygg Architecture op de tweede plaats.

 

 

 


Meer informatie 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel