nieuws

Gemeente Tilburg wil Ketelhuis in Spoorzone verkopen

Architectuur

De Spoorzone in Tilburg is al een aantal jaren in ontwikkeling en ondergaat een metamorfose. Het Ketelhuis, een opvallend en bijzonder gebouw dat vroeger voor energie en warmte zorgde, neemt een prominente plek in binnen de herontwikkeling van de Spoorzone. De gemeente Tilburg gaat het Ketelhuis verkopen om het gebouw een passende invulling te geven.

Gemeente Tilburg wil Ketelhuis in Spoorzone verkopen

Via een selectieprocedure zoekt de gemeente naar de meest geschikte partij, ondernemers of ondernemende instellingen, om het Ketelhuis nieuw leven in te blazen. Het monumentale, industriële karakter van het pand past feilloos in de bijzondere sfeer van de Spoorzone in Tilburg. 

Ketelhuis

Zoals de naam suggereert is het Ketelhuis het pand dat vroeger de NS Werkplaats van energie en warmte deed voorzien. De stoomketels zijn nog aanwezig in het gebouw, maar niet meer in gebruik. Het gebouw ligt aan de nieuwe Burgemeester Brokxlaan en heeft een oppervlakte van ongeveer 600 m2. Het Ketelhuis staat momenteel op de lijst om de formele status van gemeentelijk monument te verkrijgen.

Oude NS Werkplaats

De gemeente roept geïnteresseerde kopers op zich in te schrijven voor de open selectie. Dit kan men doen tot 1 mei 2015.

 Meer informatie

 

Reageer op dit artikel