nieuws

Den Haag investeert in Scheveningen

Architectuur

Den Haag gaat ongeveer 70 miljoen euro investeren in Scheveningen, waarvan 20 miljoen de komende vier jaar. De badplaats moet aantrekkelijker worden voor bewoners en bezoekers. Dat heeft wethouder Boudewijn Revis, verantwoordelijk voor Scheveningen vorige week bekendgemaakt.

Den Haag investeert in Scheveningen

 

 

Samen met bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren wil hij Scheveningen ‘weer allure geven en op de kaart zetten als dé badplaats van Noordwest-Europa’. Zo krijgt de buitenruimte van Scheveningen Bad een investering van 20 miljoen in de komende collegeperiode.

Nu is de badplaats volgens hem ‘versteend en sleets’. ‘We hebben de zuidelijke Moralesboulevard aangelegd en de plannen voor de haven zijn klaar. Nu is Bad aan de beurt. Wanneer je Scheveningen binnenkomt moet je gelijk het strandgevoel krijgen.’ Onder de noemer De Kust Gezond worden de Noordelijke boulevard, het Circusplein en Palaceplein, de strandopgangen en de Gevers Deynootweg, Zwolsestraat, Kurhausweg en Nieuwe Parklaan heringericht met meer groen en voetgangersruimte.

In 2026 moeten alle werkzaamheden zijn afgerond. De totale investering van 70 miljoen denkt de stad terug te verdienen met extra toeristen. De ontwerpen worden de komende maanden uitgewerkt. Eind dit jaar moet de gemeenteraad definitief groen licht geven. Revis presenteerde zijn plannen in het Kurhaus, dat na een faillissement in handen is gekomen van Amrath Hotels. De wethouder is blij dat Amrath fors gaat investeren. Hij prees ook KondorWessels en DanZep, de redders van de te herontwikkelen Pier.

Reageer op dit artikel