nieuws

Bouwstart transformatie Aalmarkt/Catharinasteeg Leiden

Architectuur

In april begint in Leiden de transformatie van de omgeving van de Aalmarkt tot een levendig winkel- en verblijfsgebied naar een ontwerp van Rijnboutt. De oplevering staat gepland voor de tweede helft van 2016.

Bouwstart transformatie Aalmarkt/Catharinasteeg Leiden

 

 

Het Aalmarktproject is bedoeld om het winkelgebied in de Leidse binnenstad te vergroten en te versterken. ‘Op uitdrukkelijk verzoek van de gemeente Leiden komen hier grotere winkels,’ licht Kees Rijnboutt toe. ‘Er zijn veel kleine historische pandjes in Leiden. Winkelformules die graag in grote panden zitten, kunnen hier geen plek vinden.’  In het ontwerp gaat het om grote nieuwe winkelunits van circa 300 tot 3.000m² en 21 sfeervolle appartementen gecombineerd met de bestaande monumentale panden.

Aalmarkt Rijnboutt Leiden Transformatie

Door een doorbraak in het Stadsgehoorzaalblok ter hoogte van het gat van Van Nelle wordt de verbinding tussen de Haarlemmerstraat en de Breestraat sterker. Deze compleet nieuwe winkelstraat, de Catharinasteeg, gaat samen met de nieuwe Catharinabrug en het naastgelegen Waagblok zorgen voor een sterke verbetering van het winkelcircuit.

Ook komt er een nieuwe stadstuin, het Catharinahof. Deze unieke binnentuin (met een monumentale boom) zal een verrassend verblijfs -en rustpunt vormen in de drukke binnenstad van Leiden.In de Catharinasteeg komt een mix van grote en middelgrote winkelruimten (in totaal 5.700 m2), met daarboven appartementen.

Reageer op dit artikel