nieuws

BFarchitecture winnaar Baltic Thermal Pool Park Letland

Architectuur

Het Vlaams architectenbureau BFarchitecture wint de ontwerpwedstrijd voor het Baltic Thermal Pool Park in Letland. In het park komen verschillende spa en welness faciliteiten. Een hotel biedt gasten een aangenaam verblijf, vlak aan de kust.

BFarchitecture winnaar Baltic Thermal Pool Park Letland

 

 

Het Baltic Thermal Pool Park biedt gasten een uitstekend zicht op de kust. De quadrantaire stijl van het gebouw biedt een kader van welness aan voor de traditioneel gegoede klasse van vakantiegangers in Liepaja. Het wit-grijze gebouw wordt opgetrokken uit een mix van beton en hout. Het kuuroord ligt tussen de zee en verschillende alreeds bestaande gebouwen.

De architecten houden echter rekening met het zicht van hun achterburen. Verschillende uitsnijdingen in het gebouw bieden onverstoorde zichtlijnen naar de kust. Een aangelegd park biedt een aangename afwisseling tussen zee en land.

 Lees meer op architectura.be

Reageer op dit artikel