nieuws

Bedstay: woonpionieren dag 6

Architectuur

Woonpioniers Arthur van der Lee en Jelte Glas bouwen op dit moment vier tijdelijke slaapplaatsen in een leegstaand kantoorgebouw in Arnhem. Van 14 maart tot 11 april worden deze ‘Bedstays’ voor het Ruimtekoers-festival per nacht verhuurd aan wie ‘modern nomadisme’ wil ervaren. Arthur stuurt ons elke dag een update in woord en beeld. Vandaag zijn verslag van dag 6.

Bedstay: woonpionieren dag 6

Vanochtend zat ik op een onbekende toilet met aan de deur een poster vol Loesjes. Op één van de Loesjes viel mijn oog: “onder de stoep ligt het strand”. Ik droomde daar zo’n beetje op weg. Toen ik van het toilet af kwam liep ik naar boven, naar de behandelkamer van een natuurkundig therapeut, Lia Metz, een heel vrolijke dame vol kennis over het menselijk lichaam. Ze luisterde naar mijn hart met behulp van een stethoscoop en gaf die daarna aan mij om zelf ook nog eventjes te kunnen luisteren. Het geruststellende kloppen en suizen dat ik hoorde deed me denken aan een kalme branding. En aan de Loesje. Achter het bekende, het zichtbare, de stoep, mijn eigen borstkas, schuilt iets groots.

 Woonpionieren_Dag_6 

De stoeptegel die Jansbuitensingel 24 heet is nu een eind omgedraaid. Eronder blijkt een stukje steppe te liggen waar we tijdelijk ons kamp op kunnen slaan. De meeste materialen liggen klaar en vormen samen steeds grotere structuren. De zon begroet de eerste meters van onze modulaire voorzetwand met een esthetische kus en de ons als ‘piepkes’ verkochte steigerbuizen steken als een Duitse wagen in elkaar. De contouren van een woonplek tekenen zich af.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel