nieuws

Twee Snoeken hoofdarchitect optimalisatie Stadhuis Amsterdam

Architectuur

Architectenbureau De Twee Snoeken uit ’s-Hertogenbosch heeft de Europese aanbesteding voor de optimalisatie Stadhuis Amsterdam gewonnen. De architectenselectie betrof de keuze van een uitvoerend hoofdarchitect.

Twee Snoeken hoofdarchitect optimalisatie Stadhuis Amsterdam

 

 

Het takenpakket van De Twee Snoeken bestaat uit het interieurontwerp van het kantoorgedeelte en de aansturing/coördinatie over de overige optimalisatieplannen. De bestaande kantooromgeving zal worden getransformeerd tot een modern flexkantoor, Ook komt er een gevarieerd aanbod van ontmoetingsruimtes en vergaderplekken. Dit maakt het stadhuis een aantrekkelijkere plek om te werken en gasten te ontvangen.

Voor de architectenselectie moest een plan van aanpak, een risicoanalyse en een inschrijving met open begroting  worden ingediend. Zowel het plan van aanpak, als de risicoanalyse, als de inschrijving werden als hoogste van alle deelnemende partijen gewaardeerd.

De werkzaamheden gaan  begin 2016 van start. Door het werk gefaseerd uit te voeren kan het stadhuis tijdens de verbouwing als kantoor in gebruik blijven. De herontwikkeling van het Stadhuis levert zowel een modernisering van het stadhuis op , als een aanzienlijke kostenbesparing . Er kunnen straks 800 tot 1.000 medewerkers meer in het stadhuis werken   waardoor twee andere kantoorpanden kunnen worden af gestoten.

 

Reageer op dit artikel