nieuws

Techniek – Megaproject vereist nieuwe benadering theatertypologie

Architectuur

Acht jaar geleden kreeg Mecanoo de opdracht het National Kaohsiung Center for the Arts te ontwerpen, een megaproject op een stuk grond in Zuid-Taiwan van 156 bij 225 meter, waar in theorie 5.570 mensen tegelijk naar het theater kunnen.

Techniek – Megaproject vereist nieuwe benadering theatertypologie

 

 

 

 

Redacteur Maartje Henket sprak met projectdirecteur Friso van der Steen over de logistiek, die bepalend is voor het succes van het gebouw. Het optimalisatieproces is gecombineerd met een spannend architectonisch concept: het gebouw is bedacht als golvend dak met vier kernen als boomstammen.

De alzijdigheid was een grote uitdaging, want theaters hebben doorgaans een logistieke achterkant die weinig aantrekkelijk is.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel