nieuws

SO-IL en Freaks architecten winnen in Verrier, Frankrijk

Architectuur

SO – IL en Freaks architecten zijn geselecteerd als winnaars van de internationale competitie voor de vernieuwing van het cultureel centrum in Verrier de Meisenthal.

SO-IL en Freaks architecten winnen in Verrier, Frankrijk

 

In het natuurpark van de Vogezen, ligt op het terrein van een voormalige glasfabriek, een glasmusum en een glaskunstcentrum een cultuureel centrum waar verschillende evenementen worden georganiseerd.

Verrier, Frankrijk, SO-IL Architecten en Freaks Architecten 

Verrier, Frankrijk, SO-IL Architecten en Freaks Architecten

Het winnende ontwerp van SO-IL en Freaks Architecten is geïnspireerd op het transformatieve proces van het maken van glas en bestaat uit onder andere een ‘wandtapijt’ gemaakt van plooibaar beton. Dit verwijst naar de complexe topografische ligging van het gebouw. Het legt nieuwe verbindingen tussen de verschillende activiteiten die vanuit het centrale plein worden georganiseerd en waarmee nieuw leven in de historische industriele locatie en voor het dorp worden geblazen. Daarnaast ontstaat hierdoor een flexibele ruimte die ruimte biedt voor het organiseren van evenementen, zoals optredens, openluchttheater, festivals en bijvoorbeeld een kerstmarkt. 

Verrier, Frankrijk, SO-IL Architecten en Freaks Architecten 

Verrier, Frankrijk, SO-IL Architecten en Freaks Architecten 

Door de toevoeging van het landschap in het ontwerp worden de kwaliteiten van elke bestaande structuur versterkt. Nieuwe functies worden geïntroduceerd onder en over het ‘tapijt, zoals een instelbare 500 zetel black box theater, kunstopslag, nieuwe kantoorfaciliteiten, werkplaatsen, klaslokalen, een café en een restaurant.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel