nieuws

Kempe Thill geselecteerd voor Florair Huisvesting

Architectuur

Atelier Kempe Thill is de winnaar van de Europese aanbesteding voor de transformatie van twee flatgebouwen in het district Jette van Brussel. De twee woonblokken bevinden zich in een heuvelachtig park gelegen in een groen stedelijk deel van de Brusselse agglomeratie naast sportfaciliteiten.

Kempe Thill geselecteerd voor Florair Huisvesting

De bestaande gebouwen zijn voorbeelden van het modernisme van de jaren vijftig met evels van prefabbeton in combinatie met elegante stalen ramen. Deze uitstraling wil de opdrachtgever graag behouden. Om hier aan te voldoen en aan de thermische isolatie volgens hedendaagse normen is Kempe Thill uitgegaan van de bestaande architectuur.

Atelier Kempe Thill wint renovatieopdracht in Brussel
Het bestaande gebouw

Atelier Kempe Thill wint renovatieopdracht in Brussel 

De gevel wordt volledig verpakt met isolatie en opnieuw bedekt met een laag geprefabriceerde betonelementen in combinatie met  nieuwe ramen met grote ruiten en sterk gelede frames. Dikte, kleur en uitlijning van het beton variëren net zoals de huidige decoratieve werken op de oorspronkelijke gevel.

Atelier Kempe Thill wint renovatieopdracht in Brussel 

Atelier Kempe Thill wint renovatieopdracht in Brussel  Atelier Kempe Thill wint renovatieopdracht in Brussel

Reageer op dit artikel